Lessen

Dansjaar 09/2023 - 06/2024

Danslocaties

Kemzeke

Parochiecentrum t koerken Kemzeke

Parochiecentrum, zaal ’t Koerken
Molenstraat 13
9190 Kemzeke

Lokeren

Danslocatie Lokeren Zaal De Leeuwerik

De Leeuwerik
Neuwe Heerweg 19
9160 Lokeren

Moerbeke

Moerbeke danslocatie 5

Turnzaal de Vlinderdreef GBS
Drongendreef 1
9180 Moerbeke

Eksaarde

O.C. De Wisse Eksaarde

O.C. De Wisse
Eksaardedorp 22
9160 Eksaarde

Proeflessen

Schrijf je alvast in voor één of meerdere van onze gratis proeflessen van 17 tem 20 juni, en van 9 tem 12 september. Beginners en gevorderden aparte proeflessen. 

Voordelen van een continu dansjaar

Kortom, een continu dansjaar is een waardevolle investering in je gezondheid, plezier en welzijn.

Ontdek de vreugde van dansen, groei met elke les en bloei op tot de beste versie van jezelf!

Beginners

Dansplezier voor iedereen!

Wil je niet langer stilzitten tijdens een feest of andere gelegenheid? Kom dan Funlinedance leren! Het leukste is: Je hebt geen danservaring of partner nodig! In onze beginnerslessen leer je op een toegankelijke en plezierige methode de basispassen van deze populaire solodans.

De opbouwende structuur van onze lessen, met herhaling en variatie, zorgt ervoor dat je elke dans goed en efficiënt leert. Je zal versteld staan van je eigen progressie, waardoor je zelfvertrouwen groeit. 

Dansen, genieten, wat een heerlijk gevoel! Funlinedance is een geweldige manier om te ontspannen, in beweging te blijven en nieuwe mensen te ontmoeten. Twijfel niet langer, leer en ervaar waar vele Funlinedancers wekelijks naar uitkijken: harmonieus dansen op zalige muziek!

Onze beginnerslessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd of conditie. We zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer, zodat je je op je gemak voelt en met plezier kunt leren dansen.

Na één lessenreeks ben je klaar om door te stromen naar de gevorderdenlessen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om bij je beginnersgroep te blijven. Elk nieuw dansjaar heeft Conny weer nieuwe choreografieën in petto.

Kom langs voor een gratis proefles en ervaar de magie van Funlinedance!

Maak je keuze uit één van onderstaande lesdagen dansjaar 2024 – 2025:

 • Maandag Kemzeke: 14u00 – 15u30
 • Maandag Kemzeke: 18u30 – 20u00
 • Woensdag Lokeren: 09u45 – 11u15
 • Woensdag Eksaarde: 18u30 – 20u00
 • Donderdag Lokeren: 14u00 – 15u30

Na enkele lessen sta je versteld van je eigen talent!

Schrijf je nu in voor een beginners lessenreeks.

Gevorderden

Eenmaal geproefd, smaakt naar meer!

Laat je innerlijke kracht stromen en ervaar de perfecte harmonie tussen lichaam en geest met onze unieke dansbeleving die je zelfvertrouwen een boost geeft!

Funlinedance is enorm populair en met reden. De basiskennis die je in de beginnerslessen leert, zorgt ervoor dat je in de gevorderdenlessen vlot mee kan.

Eens je de basis onder de knie hebt, is er geen houden meer aan! De gevorderdenlessen zijn gevuld met uitgebreide en pittige choreografieën, die je telkens weer uitdagen om je grenzen te verleggen.

Wees gerust, we houden het leuk en toegankelijk. Geen complexe combinaties, maar toffe moves die haalbaar zijn voor iedereen.

Dankzij de afwisselende ritmes en dansstijlen blijf je gemotiveerd en groei je in je danstalent. Het is een workout voor lichaam en geest, die je zelfvertrouwen een boost geeft. Funlinedance geeft je een goed gevoel en laat je bruisen van energie!

Dans je fit samen met anderen op de mooiste songs en ervaar de gezellige sfeer van Funlinedance. Een geweldige manier om samen te sporten met andere enthousiastelingen Elk dansjaar starten we met nieuwe dansen, dus je leert steeds weer iets nieuws.

Kom langs voor een proefles en laat je meeslepen door de passie van Funlinedance!

Maak je keuze uit één van onderstaande lesdagen dansjaar 2024 – 2025

 • Maandag Kemzeke: 16u00 – 17u30
 • Maandag Kemzeke: 20u15 – 21u45
 • Dinsdag Lokeren: 14u00 – 15u30
 • Dinsdag Moerbeke: 20u15 – 21u45
 • Woensdag Eksaarde: 20u15 – 21u45
 • Donderdag Lokeren: 09u45 – 11u15
 • Donderdag Kemzeke: 20u15 – 21u45

Ben je klaar om je danstalent naar een hoger niveau te tillen?

Schrijf je nu in voor een gevorderden lessenreeks.

Dansstijlen

Swing, disco, pop, twist, mambo, chachacha, modern, jive, quickstep, popcorn, charleston, cabaret enz. Schrijf je in. Ontdek, leer en beleef Funlinedance!

ierse dansstijl 3

Ierse dans

Beleef de energie van Ierse dans, waar snelle voeten de boventoon voeren. De opzwepende muziek, met een vleugje Ierse traditie, zorgt voor een unieke danservaring.

slowstep dansstijl

Balladpop

In de betoverende omhelzing van romantische hedendaagse popmuziek en dans vloeien melodie en emotie naadloos samen, waardoor een onvergetelijke beleving ontstaat.

sirtaki dansstijl

Sirtaki

Een speelse storm van vrolijkheid, energie en trots. Dans en voel de warmte van de Griekse zon in je hart en ziel.

tango dansstijl 2

Tango

Tango is een levensstijl in de vorm van een sensuele reis die je leven vol plezier, uitdaging en voldoening transformeert. Een verrijking voor elke dansliefhebber.

charleston dansstijl 2

Charleston

Deze energieke dans is een erfenis van Afro-Amerikaanse creativiteit, ontstaan in Charleston, South Carolina, en herkenbaar aan de Charleston-kick. De vrolijke melodieën en de speelse bewegingen tillen je humeur gegarandeerd naar een hoger niveau.

Burlesque dansstijl 3

Burlesque

Burlesque ontstond in de 16e eeuw in Italië als een komische parodie op serieuze theatervoorstellingen. Vloeiende, sensuele bewegingen met een vleugje humor en zelfvertrouwen zijn typerend voor Burlesque.

bachata dansstijl

Bachata

Bachata ontstond in de Dominicaanse Republiek in de jaren ’60 als een romantische uitlaatklep voor de arme bevolking. In de sensuele bachata smelten basispassen samen met vloeiende heupbewegingen.

rumba dansstijl 1

Rumba

De dans is een symbool van Afrikaanse expressiviteit, Cubaanse identiteit en de kracht van culturele vermenging. De rumba onderscheidt zich door de sensuele expressie die tot uiting komt in de vloeiende heupbewegingen en expressieve lichaamstaal. De muziek vloeit over van romantiek, met zwevende melodieën die je omhullen en zang die je ziel raakt.

quickstep dansttijl 1

Quickstep

De Quickstep is een energieke dans die in de jaren ’20 populair werd. De exacte oorsprong is onbekend, maar mogelijk stamt de dans af van eerdere dansen zoals de foxtrot, charleston en shag. De expressieve en vrolijke dans, met zijn pulserende beat, stuwt elke danser voort, waardoor je bruist van energie en enthousiasme.

popcorn dansstijl 1

Popcorn

Popcorn ontstond in België in de late jaren 60, beleefde zijn hoogtepunt in de jaren 70. en dankt zijn naam aan de gelijknamige dancing in Vrasene. Het is een unieke dansstijl met funk, evergreens en Latin invloeden, een beleving van een muzikale reis door tijd en culturen.

funk dansstijl 2

Funk

De oorsprong is complex en gevarieerd, met wortels in verschillende culturen en dansstijlen. Het is een explosieve mix van Afrikaanse roots, Afro-Amerikaanse expressie en de energie van James Brown. Muziek en dans gingen in de jaren ’60 en ’70 hand in hand. met nadruk op ritme, baslijnen en syncopatie.

country dansstijl 2

Country

De wortels van deze dans liggen in diverse tradities, waaronder Europese volksdansen, Afrikaanse dansen, Native American dansen en meer. Kenmerkend zijn de energieke ritmes met een duidelijke beat. De aanstekelijke melodieën zijn onweerstaanbaar voor een swingende dansbeleving.

cabaret dansstijl 2

Cabaret

Wat ontstond als entertainment evolueerde in de loop van de 20e eeuw naar een meer gevarieerde dansvorm. Jazz is een populaire muziekstijl voor cabaret. De sensuele klanken creëren een unieke beleving waarbij lichaamsbewustzijn, sensualiteit en zelfvertrouwen samenvloeien.

twist dansstijl

Twist

De twist, met zijn mysterieuze oorsprong in de V.S. werd in 1960 een wereldwijd fenomeen dankzij Chubby Checker’s hit “The Twist”. De catchy melodieën en ritmische beats maakt van de twist een onweerstaanbare dans die je instant gelukkig maakt.

swing dansstijl 3

Swing

Vanuit de Afro-Amerikaanse gemeenschappen in de jaren 1920 groeide deze populaire dansvorm met een rijke geschiedenis. De energieke dans kenmerkt zich door een syncopisch ritme met nadruk op off beats. Muziek en dans versmelten tot een symfonie van speelsheid en harmonie.

pop dansstijl 1

Pop

De oorsprong is een voortdurende evolutie, beïnvloed door diverse factoren, van de swingende jaren ’50 tot hedendaagse TikTok-choreo’s, met invloeden uit diverse dansstijlen en culturen. De populaire dans is een bruisende smeltkroes van dansstijlen gericht op plezier, expressie en pure beleving.

modern dansstijl 2

Modern

De moderne dans ontstond begin 20e eeuw als rebellenkind tegen de geformaliseerde balletwereld, en putte inspiratie uit diverse bronnen. De kenmerkende aspecten zijn vrijheid van expressie, gebruik van zwaartekracht, aandacht voor het lichaam, diversiteit in stijlen en voortdurende ontwikkeling.

mambo dansstijl 2 1

Mambo

Mambo is rond 1938 ontstaan door een samenkomst van invloeden uit swing, Cubaanse muziek en Afrikaanse dans. De vloeiende heupbewegingen en krachtige passen creëren een dynamische en bevrijdende danservaring.

disco dansstijl 4

Disco

Disco is een vrije, funky en energieke dansstijl die hand in hand ging met de disco scene van de jaren 1970. De nadruk ligt op plezier, expressie en losgaan op de opzwepende disco beats.

jive dansstijl

Jive

Jive is een vrolijke en energieke dans uit de jaren ’30 en ’40 in de VS, voortkomend uit Afro-Amerikaanse dansen zoals de cakewalk en charleston, en staat bekend om zijn snelle tempo en speelse karakter.

KEMZEKE SLIDE00007

Chachacha

De vrolijke Cubaanse dans uit de jaren ’40, is een speelse evolutie van de sensuele rumba. Chacha is een variatie van expressieve dansbewegingen waarbij je plezier, energie en sensualiteit kan uiten.

Kalender

Alle danslessen en locaties

loading...

Inschrijven Danslessen