Rumba

Zwevende melodieën en hartstochtelijke zang maken de rumba tot een onvergetelijke ervaring. Beleef de sensuele expressie die tot uiting komt in de vloeiende heupbewegingen en expressieve lichaamstaal.

Een dans voor lichaam, geest en ziel!

De rumba is een reis naar jezelf. Het is een dans die je lichaam en geest in verbinding brengt. Door de vloeiende bewegingen ontdek je een nieuwe kant van jezelf. Je leert je lichaam te vertrouwen en je sensualiteit te omarmen.

Stap in een wereld van romantiek en zwoele sferen. De rumba is een tijdloze dans die generaties heeft betoverd. Of je nu een ervaren danser bent of net begint, de rumba biedt een unieke kans om je expressiviteit te verkennen en je zelfvertrouwen te vergroten.

Ervaar de hartstochtelijke omhelzing van de muziek. De rumba wordt traditioneel gedanst op Cubaanse muziek met een karakteristiek ritme. De muziek wordt vaak begeleid door percussie-instrumenten zoals conga’s, bongo’s en claves. De melodieën zijn vaak sensueel en uitnodigend, waardoor je spontaan wilt bewegen.

Laat je meevoeren naar de ritmes van Cuba en beleef de sensuele wereld van de rumba. Deze prachtige dans is meer dan alleen bewegingen, het is een uitdrukking van passie, cultuur en levensvreugde. De combinatie van de muziek en de dans zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

De rumba is een sensuele en expressieve Latijns-Amerikaanse dans die uitgegroeid is tot een wereldwijd geliefde dans. In tegenstelling tot andere Latijnse dansen, heeft de rumba een relatief langzaam tempo. Dit geeft de dansers de tijd om zich te concentreren op de details van de bewegingen en de expressie in hun lichaamstaal.

  • De rumba staat bekend om zijn karakteristieke heupbewegingen. Deze verleidelijke bewegingen zijn een essentieel onderdeel van de dans en dragen bij aan de sensuele sfeer.
  • De muziek van de rumba is meestal in 4/4 maat en heeft een duidelijk ritme. De melodie is vaak melancholiek en expressief, wat bijdraagt aan de romantische sfeer van de dans.
  • De bewegingen in de rumba zijn vloeiend en rond, in tegenstelling tot de scherpe en hoekige bewegingen van andere Latijnse dansen.

De rumba is meer dan alleen een dans, het is een ervaring. Het is een reis naar binnen, een ontdekking van je eigen lichaam en je mogelijkheden.

De rumba heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de slavernij in Cuba. Deze dansvorm is een weerspiegeling van de culturele smeltkroes die Cuba is, met invloeden uit Afrika, Spanje en andere Caribische eilanden.

De wortels van de rumba liggen diep in de Afrikaanse culturen die naar Cuba werden gebracht door slaven. De ritmes, bewegingen en expressies van deze dansen werden gecombineerd met de Spaanse muziek en dans, resulterend in een unieke stijl die bekend werd als de rumba.

  • De Afrikaanse slaven brachten hun eigen ritmes en dansen mee naar Cuba. Deze ritmes waren vaak verbonden aan religieuze rituelen en feesten.
  • De Spaanse kolonisten brachten hun eigen muziek en dansen naar Cuba. De Spaanse flamenco had een grote invloed op de ontwikkeling van de rumba.
  • De Cubaanse bevolking mengde deze verschillende culturele elementen en creëerde een nieuwe, unieke dansvorm: de rumba.

In de vroege 20e eeuw werd de rumba geïntroduceerd in de Verenigde Staten en Europa. Dansorkesten als de Cuban Rhythm Kings en Xavier Cugat maakten de rumba populair bij een breed publiek. De dans werd aangepast aan de smaak van het westerse publiek, waardoor er verschillende stijlen van rumba ontstonden.

  • Square rumba: Deze stijl werd populair in de Verenigde Staten en was gebaseerd op de box step, een eenvoudige basisstap.
  • Cuban rumba: Deze stijl bleef dichter bij de oorspronkelijke Cubaanse wortels en werd gekenmerkt door meer complexe bewegingen en een grotere nadruk op expressie.

Vandaag de dag wordt de rumba over de hele wereld gedanst. Hoewel de rumba is geëvolueerd en aangepast aan verschillende culturen, zijn de wortels in de Afrikaanse en Spaanse muziek en dans nog steeds duidelijk te herkennen.

Dompel jezelf onder in een wereld van passie en romantiek terwijl je de rumba danst. Een onvergetelijke ervaring wacht!