Veelgestelde Vragen

FAQ

Vragen over de danslessen

Je kan kiezen uit onze danslocaties: Lokeren, Eksaarde, Moerbeke, Kemzeke.
Je hebt een keuze lesdag voor beginners uit: maandag, woensdag, donderdag.
Je hebt een keuze lesdag voor gevorderden uit: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag.

Ga naar LESSEN op onze website, klik jouw keuze danslocatie aan bij het submenu. Klik op: ‘Inschrijven Danslessen’. Vul het inschrijvingsformulier correct in aub en verstuur.

De meest courante ritmes zijn: swing, disco, pop, twist, mambo, chachacha, modern, jive, funk. Deze dansstijlen komen meestal elk dansjaar aan bod, wel met een compleet nieuwe choreografie en een waaier van liedjes voor elke dans.
Andere ritmes komen afwisselend in de dansjaren aan bod zoals: quickstep, popcorn, charleston, cabaret, country, Ierse dans, Burlesque.

Na je inschrijving via onze website kan je starten bij beginners of gevorderden vanaf september, dat is telkens het begin van een nieuw dansjaar. Je inschrijving is pas geldig nadat wij je lidgeld ontvangen hebben op de Funlinedance rekening.

Als beginner heb je geen danservaring nodig. Gedurende de lessenreeks leer je dansen waarin voornamelijk de basispassen verwerkt zijn. Naargelang het dansjaar loopt leer je nieuwe ritmes én meerdere basispassen bij. Je dansen worden vloeiend, je zelfvertrouwen groeit.
Als gevorderden wordt enige danservaring gevraagd. Kennis van de basispassen is een pluspunt maar niet noodzakelijk. Leer je vlot aan, ben je ook welkom bij gevorderden. Het lestempo ligt hoger dan bij de beginners. Je les wekelijks volgen of gebruik maken van het aanbod ‘inhaalles’ is nodig voor jezelf.

Je kan/mag je les inhalen op een ander lesmoment, andere lesdag/danslocatie wanneer het jou past.
Je bent nooit een les kwijt wegens ziekte of op reis gaan.

Heb je je les gemist, kan/mag je deze les inhalen wanneer het jouw past op een ander lesmoment, andere lesdag/danslocatie. Vooraf verwittigen is niet nodig als je een les wilt inhalen. Vermeld gewoon je inhaalles aan Luc voor de dansles start.

Het beste is je les inhalen in dezelfde week. Lukt het niet, kan/mag je je les inhalen wanneer het jouw past op een ander lesmoment, andere lesdag/danslocatie. Het belangrijkste is dat je je les inhaalt want elke les is bijleren voor jezelf en groeien in je dansen.

Alle danslessen worden altijd gegeven door Conny Cornelis.

Er is een pauze voorzien. Pauze is belangrijk voor het sociaal contact met je danscollega’s en voor een blijvende concentratie tijdens de les.

Kies voor kleding die comfortabel zit en u bewegingsvrijheid geeft tijdens de les.
Draag schoenen die stevigheid, grip en ondersteuning bieden aan uw enkels en voeten, om uw veiligheid te garanderen en u optimaal te laten genieten van de dansactiviteit.

Het is nodig om je dansjaar af te ronden als beginner, tot het einde van het dansjaar.

Na 30 lessen heb je een stevige basis en ben je klaar om nieuwe danstechnieken te leren.

De dansen die je sinds september hebt geleerd, worden meegenomen tot het einde van het dansjaar. Dit betekent dat je de dansen van de gevorderdengroep niet kunt meedansen na les 16 als je bij de beginnersgroep start.

Vragen over de proeflessen

Voor onze gratis proeflessen hebben wij een overzicht van het aantal deelnemers nodig, daarom vragen wij in te schrijven aub. Inschrijven voor een gratis proefles kan via de pagina ivm de proeflessen

Inschrijven voor een gratis proefles kan via de pagina ivm de proeflessen

Je bent van harte welkom op meerdere proeflessen, zowel voor beginners als gevorderden of beide als je twijfelt aan je danservaring. Leuke tip: volg onze proeflessen, het geeft je een voorsprong naar de eerste dansles toe.

Volg zowel een proefles voor beginners als voor gevorderden. Na de proefles kan Conny je persoonlijk bijstaan waar te starten als je nog twijfelt.

Het is van geen belang waar je je proefles volgt en daarna op een andere lesdag/locatie wenst in te schrijven voor de lessenreeks. Vb. een proefles volgen in Kemzeke beginners maandag 18u30 en daarna inschrijven voor de lessenreeks in Lokeren beginners donderdag 14u.

Zumba, Aerobics, Jazzdance enz. alles wat met ritme te maken heeft kan je eerste stap zijn naar de gevorderden. Volg wel een gratis proefles voor gevorderden en spreek erover met Conny na de proefles als je wenst te starten met de lessenreeks.

Velen denken onmiddellijk aan country als ze het woord linedance horen. Funlinedance is totaal anders. Het is een variatie van ritmes en dansstijlen gedurende het dansjaar. Heel af en toe zit er een country tussen. Funlinedance omvat een waaier leuke dansen op mooie vlotte muziek.

Neen, er wordt geen koppeldans gegeven bij Funlinedance.

Vragen over de prijzen

Als nieuw lid kan je kiezen uit onderstaande:
Keuze A: 270 euro: volledig dansjaar 09-2024/06-2025 = 30 lessen.
Keuze B: 160 euro: half dansjaar 09-2024/01-2025 = 15 lessen.
Vervolg keuze B: 135 euro: half dansjaar 01-2025/06-2025 = 15 opvolgende lessen.
Bij inschrijving voor een volledig dansjaar geniet je onmiddellijk voordeel, doordat er minder administratie is.
Je kan enkel starten met een lessenreeks vanaf september 2024. Als nieuw lid aansluiten na de eerste 15 lessen is onmogelijk. Je dansjaar vervolledigen na je inschrijving 09-2024 kan wel. 

Je lidgeld betaal je met een overschrijving voor de start van het dansjaar:
Funlinedance vzw
BE72 0018 2805 3916
Damstraat 214
9180 Moerbeke
Mededeling: officiële naam én voornaam + locatie cursus + indien nodig dag + uur
Je inschrijving is pas geldig na betalen van je lidgeld voor de 30 lessenreeks (of 15 lessenreeks bij inschrijving nieuw lid half dansjaar)

Je inschrijving als nieuw lid, is voor een half of voor een volledig dansjaar. Je lidgeld wordt betaald per gekozen lessenreeks. Per les betalen kan niet.

Je lidgeld kan je niet cash betalen, enkel je lidgeld overschrijven.

Je bent verzekerd voor:
Burgerlijke aansprakelijkheid tijdens de dansactiviteiten
Lichamelijke ongevallen tijdens de dansactiviteiten en tijdens de reisweg heen en terug